El departament d'I+D+i d'Airtècnics treballa conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya per a incorporar en les nostres cortines d'aire l'última tecnologia i aconseguir un rendiment òptim i un funcionament eficient.
Airtècnics té una col·laboració a llarg termini amb el centre tecnològic de transferència de calor en un projecte d'investigació.
El rendiment d'una cortina d'aire s'avalua en funció de l'estalvi energètic i la taxa d'arrossegament de les diferents aplicacions juntament amb el seu entorn. Les portes d'entrada són estudiades amb i sense cortina d'aire.
La universitat treballa amb formulació matemàtica, resolució numèrica i validació experimental del fenomen de transferència de calor i massa en cortines d'aire.
Gràfics de resultats en 3D i perfils 2D en l'extrem i en el mig de l'obertura de la porta |
El codi CFD (dinàmica de fluids computacional) s'ha adaptat per a l'anàlisi de les cortines d'aire per les investigacions de la universitat. Els resultats obtinguts s'han contrastat i validat amb els resultats experimentals de la seva pròpia sala climatitzada.
Fotos de la sala climàtica de la UPC amb la cortina d'aire Windbox instal·lada per a proves experimentals
Gràcies a aquesta col·laboració Airtècnics té un simulador del comportament de les cortines d'aire en funció de cada situació. Tenim la possibilitat d'introduir tots els paràmetres necessaris de la cortina d'aire i el seu entorn per a analitzar cada situació i triar la cortina d'aire més eficient.
Geometria interna, nivells d'intensitat de turbulència, angle de descàrrega del jet, velocitat, geometria de les lames, etc. són factors a tenir en compte en l'estudi.
També podem calcular l'estalvi energètic i la reducció d'emissions de CO2 a l'instal·lar una cortina d'aire eficient en una porta d'entrada.
Aplicant els coneixements tècnics assolits en el disseny dels nostres models, Airtècnics està a l'avantguarda del coneixement i tecnologia en cortines d'aire.